RUNOLLINEN FILOCAFE -ILTA

Anthony Johnson

Huhtikuun FiloCafe -ilta Pienessä Kirjapuodissa 9.4.2019 kello 17.00 – 18.30

Tilaisuus on pidetty. Kiitos kaikille osallisille! Heidän ansiostaan tilaisuus sai Mikael Agricolan päivän arvon mukaisen sisällön. 

FM Marita Airakorven ja professori Anthony Johnsonin alustus on nyt luettavissa netistä. Se löytyy tästä linkistä What is Poetry ? Sama suomennettuna löytyy linkistä Mitä runous on?

Toukokuun FiloCafe -iltana tiistaina 14.5.2019 kello 17.00 – 18.30 keskustellaan Vartija -lehden päätoimittaja, dosentti Matti Myllykosken alustuksen pohjalta siitä, miten nykyisin suhtaudutaan holokaustiin. 

Tervetuloa silloin!

 

ILLAN OHJELMA

I. Mitä runous on?

FM Marita Airakorpi haastattelee muusikkoa ja Englannin kielen ja kirjallisuuden professoria Anthony Johnsonia. Teema:  Runous on sanojen musiikkia. Alustus löytyy netistä linkistä What is Poetry ? Sama suomennettuna löytyy linkistä Mitä runous on?

II. Tiedon ja ymmärryksen tuolla puolen

Kirsi Lehto ja Irja Tiikkainen esittävät astrobiologi, runoilija  Kirsi Lehdon tekstejä kokoelmasta Etsin sinua tietämisen takaa. Teema: Tunne kertoo tiedon rajan.

Irja Tiikkainen ja Kirsi Lehto vuorossa. Taustalla Anthony Johnson ja Marita Airakorpi.

III. Tiedosta ja totuudesta filosofiassa

Runoduo LeinoVirta (Reijo Virtanen ja Timo Leinonen) esittää OTL Timo Leinosen tekstejä Wittgensteinin, Salomaan, Heideggerin ja Beckettin kirjoituksista.  Teema: Totuus on yhteinen asia, jota kukaan ei omista. Itse tekstit löytyvät tästä.

IV. Keskustelua alustusten pohjalta

 

Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja hakemaan uusia ajatuksia!

Oviraha 5 euroa, sisältää kahvin tai teen.

Ohjelman suunnitellut työryhmä: Kirsi Lehto, Marita Airakorpi ja Timo Leinonen

Kirsi Lehto ja Marita Airakorpi

 

Runoduo LeinoVirta, eli Reijo Virtanen ja Timo Leinonen